Tips til studie og bolig

Tips til studie og bolig

May 27, 2019

Bliv herre over din egen studietid – følg de gode råd omkring studie og bolig i artiklen i Bornholms Tidende og find en bolig i byen med dit drømmestudie. Det handler om at bruge hele sit netværk og tænke alternativt. 

Kom ind på drømmestudiet…

Karaktergennemsnittet kan være tårnhøjt på drømmestudiet i de store studiebyer som Aarhus og København. Der er mange om buddet og trods politiske løfter ser det ikke ud til at ændre sig lige foreløbigt. Selvom man altid skal skrive mere end ét studie på ansøgningen, har du sikkert ét drømmestudie, som du allerhelst vil ind på. Ligger dit karaktergennemsnit på kanten af det minimale, kan du søge kvote 2 med en masse forklaringer om, hvorfor netop du skal have lov til at ‘komme ind på et afbud’ – men artiklen i Bornholms Tidende kommer også med det gode råd, at du kan overveje alternative studiebyer som Aalborg eller Odense i dit forsøg på at komme ind på det ønskede studie. Måske har du slet ikke tænkt på andre byer end Aarhus og København, men netop derfor er der heller ikke så mange om buddet. Studiebyer som Aalborg og Odense har desuden de andre fordele, at den lidt mindre størrelse gør det hurtigere at komme fra A til B i en travl hverdag med studie og fritidsjob, og det er ofte både billigere og nemmere at finde et sted at bo. 

…og få en bolig

Er du alligevel så heldig at komme ind på drømmeuddannelsen i Aarhus eller København finder du i artiklen nogle gode forslag til at finde et sted at bo. Brug alle dine online-ressourcer, både de sociale medier og online boligportaler, og tøv ikke med at presse på, hvis du kender nogen, der kender nogen, der måske har en bolig, som du kan leje. Det betaler sig!