Misbrugscenter

Modtag behandling af afhængighed

Modtag behandling af afhængighed

advertorial

Er du afhængig eller ude i et direkte misbrug som f.eks. alkohol, stoffer, ludomani eller sex er det muligt at få gratis hjælp på et af de danske misbrugscentre der findes rundt omkring i Danmark. Da misbrug anses som en sygdom på lige fod med alle andre former for sygdomme er en misbrugsbehandling gratis.

En behandling forudsætter at du er villig til at oplyse dit cpr. nr. Det skyldes, at det er kommunen der skal betale og de skal rent juridisk, skal knytte en betaling til misbrugscenteret op med et cpr. nr. Det er muligt at få behandling af afhængighed på et behandlingscenter.

image

Hvordan foregår en behandling

En behandling i dag tager udgangspunkt i dig og dit misbrug og der bliver lagt en individuel behandlingsplan. Alt afhængig af dit misbrug kan det være nødvendigt at indlægge dig. Det skyldes at en krop der har været vant til enorme mængder alkohol ikke fra den ene dag til den anden kan klare dig uden, uden at gå i chok. Et chok der i værste fald kan koste misbrugeren livet.

Er misbruget af en mindre voldsom karakter er det muligt at komme i døgnbehandling. Det er en mindre indgribning i din dagligdag og det er blandt andet muligt at have en normal dagligdag ved siden af. Det er muligt at forsætte med at arbejde.

Ved siden af den ren fysiske afvænding, er der også den psykiske. Det er vigtigt at misbrugeren få arbejdet med årsagerne til misbruget og får nye brugbare værktøjer til at kunne håndtere dagligdagen, så han ikke vender tilbage til gamle mønstre. 

Det er ligeledes vigtigt at der er fokus på tiden efter endt behandling. En tid der i fagsprog bliver kaldt efter efterværn. Det er vigtigt at der støttes op omkring misbrugeren når han vender tilbage til sin dagligdag for ellers er der stor risiko for at han får tilbagefald.