Makita hækkeklippere

makita er en stor producent af hækkeklippere

makita er en stor producent af hækkeklippere

advertorial

Hvis din hæk trænger til at blive klippet og din gamle høkkekjlipper er kaput, så skulle du måske se dig om efter en Makita hækkeklipper.

Makita er en verdenskendt og anerkendt producent af elektriske redskaber og værktøjer, lige fra skruemaskiner til hækkeklippere og bajonetsave. Mange håndværkere sværger til denne japanske producent og det samme gælder for mange haveejere og gør-det-selv folk. De startede for mange mange år siden med at producere blandt andet lysarmaturer men her siden 1960erne erobret en stor del af markedet for elværktøj.

Makita benytter sig af såkaldt kulfrie elmotorer. Det er en teknologi, som er meget energieffektiv og ikke udvikler særlig meget varme inde i motoren. Den effektive udnyttelse af kræfterne gør at den kan køre længere på en batteriopladning. Det er en yderligere smart detalje, at alle, eller stort set alle, den japanske producents maskiner kører på det samme type batteri. Du kan derfor have et enkelt batteri, som du bruger på både boremaskine, græstrimmer og så videre. 

klip hækken i slutningen af juni

Det er en gammel sandhed, at man skal vente med at klippe sin hæk til efter Sankt Hans, også selvom det kribler i den pertentlige haveejers fingre for at få styr på den strittende og vildtvoksende hæk. Men havens små fugle kan finde på at bygge rede i hækken. Og du bør vente til deres unger har forladt reden før du kaster dig over hækken for ikke at forstyrre, skade eller dræbe fuglene i rederne. 

Makita hækkeklippere

Du kan godt klippe hækken to gange årligt. Ud over at klippe hækken i forsommeren kan du gøre det igen i det tidlige efterår, hvis du føler at den trænger. Hækken bliver mere tæt og regelmæssig i grenene, hvis den bliver klippet regelmæssigt, men mere en to gange årligt er der ingen grund til at gøre det.