Lad en elektriker gennemgå dine installationer

December 14, 2020

En bolig af ældre dato vil typisk have elektriske installationer, som måske ikke helt kan håndtere den belastning, en moderne husstand kan præstere.

Du vil muligvis opleve at sikringerne går lidt for ofte fordi systemet ikke har kapacitet til at følge med. Og så skal du have fat på en autoriseret elektriker eller el-installatør som kan hjælpe dig med at modernisere el installationerne.

Kan jeg selv ordne elektrikerarbejdet i min egen bolig?

Selv om du ejer din egen bolig er der meget strenge regler for hvad du må udføre af elektriker arbejde – og hvad du skal holde dig langt væk fra.

Til sidst nævnte kategori hører ændring af de faste elektriske installationer i bygningen. De faste elektriske installationer tæller elementer som du ikke umiddelbart kan skrue løs og tage med dig ud af huset. Derfor må du selvfølgelig gerne skifte en pære som er sprunget, eller en sikring som er gået, så længe du altså husker at slukke for strømmen på kontakten.

Du må også gerne, såfremt du er lidt fiks på fingrene, skifte hele lampen ud og montere en ny fatning, eller sætte en ny skal på stik kontakten hvis du for eksempel ønsker at kunne tilslutte et usb stik. Men skal der trækkes nye kabler til strømudtag, oprettes nye sikrings grupper eller i det hele taget rodes med hele det elektriske system i huset skal du lade en autoriseret elektriker eller el-installatør om at rode. Ellers risikerer du at bringe dit eget eller andres liv i fare – eller forårsage materialle skade som din forsikring i hvert fald ikke dækker.

Hvor kan jeg finde en autoriseret elektriker eller el-installatør i Horsens?

Er du bosiddende i Horsens eller nærmeste omegn hedder din lokale el-installatør Egebjerg EL A/S. Du kan kontakte Egebjerg EL A/S via virksomhedens hjemmeside på egebjerg-el.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *