Invester i en boligadvokat

November 4, 2021

advertorial

At gøre brug af en boligadvokat i forbindelse med et boligkøb, skal ikke ses som en udgift, men som en investering. En boligadvokat er en jurist med speciale i bolighandel og han vil ikke alene kunne råde og vejlede dig i forbindelse med dit boligkøb, han vil også med stor sandsynlighed kunne spare dig for mange penge og tid. Du kan f.eks. hyre en boligadvokat i Randers.

Der skal forhandles med banken og med sælger, noget du selv kan, men du kan også overlade det til din advokat, som er en erfaren forhandler, som ved hvad der typisk giver et prisnedslag. Han vil også kunne sikre at der bliver taget de korrekte forbehold i købsaftalen, hvis der nu senere skulle opstå problemer, som kan føres tilbage til sælger.

Kommunens lokalplaner

En af de måske mest oversete opgaver i forbindelse med et boligkøb er at undersøge kommunens lokalplaner for det område, hvor du kigger på bolig. Hvad er der af planer og hvordan påvirker de din lyst til at købe bolig i lige det område? Husk at hverken sælger eller ejendomsmægler er forpligtiget til at oplyse dig om kommunens planer. Det kan i princippet være planer der har stor betydning for om du kan sælge boligen igen eller om du bliver nød til at sælge med et tab. Hvor mange er glade for at der ligger en motorvej relativ tæt på, som er nem at komme til, syntes de færreste vel næppe om at bo lige op og ned ad den.

De lokalplaner er selvfølgelig noget du selv kan bruge tid på at undersøge, eller også kan du få din boligadvokat til det. Er han lokalkendt vil han højst sandsynlig allerede kende dem eller også vil han helt præcis vide, hvor han skal lede og vil derfor spare dig for meget tid.