Hvorfor skal du indhente flere tilbud, når du skal finde en maler?

October 21, 2020

Har du ofte læs de gode gør det selv-folks håndværkertips, og studser du også over, hvorfor du altid får at vide, at du skal indhente tre forskellige tilbud, når du leder efter en håndværker?

Forleden indledte undertegnede jagten på en maler, og der faldt jeg endnu engang over rådet om at indhente tre forskellige tilbud. Nu har jeg spurgt en maler (https://malerkanonen.dk/maler-roskilde/), hvorfor det egentlig er nødvendigt.

Svaret er ret enkelt, og du får det efter billedet.

Derfor skal du have flere tilbud

Det helt åbenlyse grund til at du altid skal indhente mere end én tilbud er, at du på den måde kan sikre dig, at prisen ikke er for høj. Men betyder det så, at ud bare skal vælge det malefirma, der tilbyder dig den billigste pris? Niks – det er ikke sådan du vælger.

Når du sammenligner dine tilbud, skal du kigge på sammenhængen mellem pris og kvalitet. Hvad får du for de penge, du skal betale? Får du polske håndværkere og en maling af dårlig kvalitet, eller får du danske håndværkere med overenskomst og en maling af god kvalitet? Og hvad kan du forvente i forhold til kvalitet og leveringstid – kan virksomhederne overholde deadline?

Sidstnævnte kan du ikke vurdere ud fra tilbudene, men her kan du i stedet tage et kig på trustpilot.dk, hvor du kan finde tidligere kunders anmeldelser af de respektive virksomheder. Der vil som udgangspunkt altid være en dårlig oplevelse eller to iblandt, men hvis helheden er god, kan du være tryg i dit valg af malerfirma.

Har du mulighed for det, er det bedste du kan gøre naturligvis at spørge blandt familie, venner og kolleger. Måske kan du få en direkte anbefaling derfra, og det er trods alt altid rarest at gå med noget, man har fået anbefalet af folk, man stoler på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *