regnskoven

Hvordan kan du redde regnskoven i hverdagen?

Hvordan kan du redde regnskoven i hverdagen?

Har du et brændende ønske om at kunne være med til at redde regnskoven? Er du i tvivl om, hvordan du kan hjælpe? Der findes mange forskellige måder, hvorpå man kan vise sin støtte og være med til at redde både regnskovene, skovene generelt og dyrene.

Regnskovene bliver mere og mere udryddet, og det samme gør de truede dyr, som lever i regnskovene. Deres hjem bliver ødelagt på daglig basis, fordi regnskovene bliver brændt og ryddet, for at vi mennesker kan få mere jord. 

Hvis du er dyreelsker, naturelsker og elsker vores klode, så skal dette være din hjertesag. Du kan være med til at redde dyrene, regnskovene og skovene her i Danmark på mange forskellige måder. Det gælder om at finde en måde, som passer til dig og din situation. 

Hvilke dyrs liv kan du være med til at redde? 

Der er omkring 1 million forskellige dyrearter at finde i de tropiske skove. Det er derfor enormt mange. Det er alt fra insekter til krokodiller til orangutanger. 

Størstedelen af de dyr, der lever i regnskovene, har tilpasset sig regnskovene, så det er deres levested. Derfor kan de ikke overleve andre steder. De har aldrig levet andre steder, og kan derfor have enormt svært ved at tilpasse sig andre klimaer og leveforhold. 

Udover at vi mennesker brænder regnskovene og udrydder dem, så er mange i den vestlige verden også begyndt at hente regnskovens dyr hjem og bruge dem som kæledyr, hvilket i den grad er misforstået, hvis man skal tænke på dyrets bedste. 

Red regnskoven i din dagligdag

Du kan som sagt være med til at redde regnskoven på flere forskellige måder. Du kan indbetale et årligt eller månedligt beløb til en organisation, som kæmper for at redde regnskoven hver dag. 

Du kan også vælge at købe et regnskovscertifikat. Med et certifikat kan du være med til at redde et stykke af en regnskov, og samtidig få et konkret papir på din støtte. Det gælder om at finde en måde, hvorpå du kan støtte og samtidig have plads til det i det daglige budget.