rensning af ventilation

Hvor ofte bør man få foretaget en rensning af ventilationsrør?

Hvor ofte bør man få foretaget en rensning af ventilationsrør?

advertorial

Det kan være svært at vide hvornår man bør få foretaget sig en ventilations kanal rens, det er typisk hvis der er en betydelig formvækst inde i kanalerne eller andre komponenter i dit ventilationsanlæg. Man skal være opmærksom på støv eller svamp i ens ventilationssystem. Hvis du ønsker at vide mere omkring rens af ventilations systemer så læs med i tråden her.

rensning af ventilation

Man skal have foretaget en rens hvis:

– Der er formvækst i kanalerne

– Ens ventilations kanaler er tilstoppet med store mængder snavs og støv

– Man skal huske at skifte filtrene i anlægget i rette tide, da støv kan sætte sig og blive ført ind i ventilations kanalen, og så bliver støvet blæst rundt i lokalet.

I de fleste tilfælde er et ventilationssystem ikke tilgængelig for en personlig inspektion, men benytter derfor ofte et kamera eller inspektionsklemme til at lave en inspektion

Hvor tit skal der udføres en rensning?

En rensning af ventilationen bør gøres omkring hvert 3-5 år, det kommer helt an på støvmængden der bliver tilført kanalerne. Der bør udføres en heldækket rensning af kanalerne før det er optimalt igen.

Der kan være store mængder af støv, skidt og snav der har ophobet sig gennem tiden i ventilationen, der kan også være andre mikroorganismer til stede som gør det nødvendigt med en ventilations rens. Hvis man vil have et godt indeklima kræver det derfor at man konstant sørger for at holde sine kanaler så rene som muligt, og det anbefales at det skal gøres hvert 3-5 år alt efter situationen. Steder med fugtophobning kan have en større tendens til at blive renset da der ophober sig meget støv.

Kontakt en til at hjælpe

Du kan kontakte utallige firmaer som kan afhjælpe med dette problem, det er såfremt så simpelt som at lave en internetsøgning. Du kan også henvende dig her: https://www.safe-coating.dk/coating–rensning-af-ventilation/rensning-af-ventilation.