Det vidste du ikke om Arne Jacobsen

Det vidste du ikke om Arne Jacobsen

March 14, 2019

Du ved måske så meget, at danskeren Arne Jacobsen var en velrenommeret arkitekt, der lavede mange arkitektoniske landvindinger, der blandt andet har dannet skole for videre arkitekt ved blandt andet møbler.

Men hvor godt kender du egentlig Arne Jacobsen?

Test dig selv eller dine nærmeste med disse fakta om manden.

Har du for resten et oprindeligt stykke Arne Jacobsen møbeldesign stående derhjemme, kan det være mange penge værd, da et hjem med inventar fra hans storhedstid og helt frem til i dag blev og bliver betragtet som noget enestående og et tegn på god smag.

– Han står bag arkitektoniske landmærker inden for især møbeldesign ved blandt andet at have designet og opfundet “Svanen”, “Ægget, “Dråben” og meget mere.

– Arne blev født i København og døde også samme sted. Han nåede at blive 69 år gammel og ligger begravet på Ordrup Kirkegård.

– Hr Jacobsen blev uddannet ved Kunstakademiet i København, hvor han også senere blev underviser.

– Under Anden Verdenskrig, nærmere bestemt i 1943, flygtede han til Sverige sammen med andre danske jøder for at undgå nazisternes forfølgelse. Da krigen sluttede, rykkede han hjem til Danmark igen.

– Arne Jacobsen var med til at indføre modernismen i Danmark.

– Han blev og bliver stadig anset som en af de største danske arkitekter i verden, og omtalen af ham går stadigvæk på tværs af landets grænser.

– Da han døde, blev hans tegnestue i Kbh videreført af Dissing+Weitling, som blandt andet står bag Storebæltsbroen.

– Udover møbler har han også designet huse, skoler sportshaller.

– Han tegnede arkitektur til Danmark, men hans værker kan også ses i udlandet såsom i Sverige og Tyskland, som han eksklusivt har lavet arkitektur til også.

Nu besidder du megen basal viden om denne kendte, danske arkitekt, men der er helt sikkert meget mere, du kan læse dig videre til, hvis din nysgerrighed er blevet vakt her.