Derfor skal du være opmærksom på ejerudgifter ved boligkøb

January 18, 2021

Står du og skal til at købe en ny bolig, er der uden tvivl en masse, som du bør sætte dig ind i. For mange er det den største investering i livet, hvorfor det måske også er den største beslutning for de fleste. Der er flere omkostninger forbundet med et boligkøb. Her er der mange der vælger at få finansieret sin bolig gennem et realkreditinstitut og sin bank. Der er i dag flere produkter at vælge imellem, hvor de primære omkostninger ligger i renteudgifter og gebyrer. 

En anden væsentlig faktor som du bør være opmærksom på er ejerudgifter. Det er måske ikke de fleste der egentlig ved, hvad det dækker over. Til trods for det, så er det en væsentlig udgiftspost i det samlede budget. Det er desuden en omkostning du altid vil have uanset om du har betalt din bolig ud eller ej. 

Hvad dækker ejerudgifterne over?

Ejerudgifter dækker over flere poster som tilsammen danner et bestemt beløb, som du kommer til at betale så længe du bor i den aktuelle bolig. Ejerudgifter kan være poster som f.eks. ejendomsværdiskatten. Ejendomsværdiskatten dækker over betalingen af skat, som du skal betale for at eje boligen. Det er som udgangspunkt 1 % af hele ejendomsværdien.

Herudover dækker ejerudgifter også over grundskyld. Grundskyld dækker over en skat du skal betale for grundens værdi alene. Det er en betaling der foregår direkte til den lokale kommune á 2 rater i løbet af året. 

Hertil er den sidste udgift til ejendomsforsikring. Det er typisk en forsikring man tegner, hvis man optager lån i banken. Det er ikke lovpligtigt at have denne forsikring, men det er typisk et krav fra banker og realkreditinstitutterne før de vil låne dig pengene. 

Bliv klogere på ejerudgifter

Er du i tvivl om, hvad ejerudgifter dækker over samt, hvordan du finder de præcise omkostninger i forbindelse med et boligkøb? Så kan du med fordel læse mere hos husblog.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *