Billig og klimavenlig opvarmning med en varmepumpe

Billig og klimavenlig opvarmning med en varmepumpe

August 12, 2019

Vil du gerne spare penge på din årlige varmeregning – men gider du ikke rigtig spare på hverken varmt vand eller varme i radiatorerne? Er du træt af, at dine gamle elektriske radiatorer koter dig en mindre formue, når vinteren er særligt kold – og er det slidte fyr begyndt at blive dyrt i drift? Så burde du overveje at skifte dit nuværende opvarmnings system ud med en drift sikker og miljørigtig varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et såvel økonomisk som miljømæssigt bæredygtigt alternativ til de konventionelle opvarmnings metoder – for eksempel olie, pille, eller gas fyr, eller de håbløst gammeldags elradiatorer. En varmepumpe er den mest moderne – og samtidig den billigste – opvarmnings metode, du kan have i dit hjem.

Varmer du dit hus op ved hjælp af vand, som varmes med et gammeldags fyr, kan du med fordel skifte dette ud med en luft til vand varmepumpe – og beholde dine vand radiatorer og eventuelle gulvvarme net. En luft til vand varmepumpe er nemlig mindst lige så effektiv i forhold til opvarmning af såvel brugsvand som cirkulations vand – og det til en langt lavere pris.

Hvis du medregner brændstof omkostninger samt udgifter til rensning, vedligeholdelse og reparation af dit gamle, slidte fyr, vil du med en varmepumpe snildt kunne skære over 70 procent af dine årlige udgifter til opvarmning af din bolig. Og så kan du både tage varme styrtebade og brage op for varmen i dit hus med god samvittighed over for såvel pengepung som klima og miljø.

Det samme gør sig gældende for en luft til luft varmepumpe, som kan fungere som erstatning for elektriske varmeapparater. Samtidig kan en luft til luft varmepumpe fungere som air condition om sommeren – og en luft til luft varmepumpe renser luften, så dit indeklima bliver lækkert og behageligt. Find din varmepumpe i Vejle hos givekoleservice.dk